top of page

Over ons en ons ijs

We maken al bijna 45 jaar ijs. Eerst onder de naam Valentino in Genk. Dan werden we Luciano in centrum Hasselt, we verhuisden 20 jaar geleden naar Sint-Lambrechts-Herk en veranderden het concept naar Luciano's SweetArt in 2016. Vanaf dan maken we onze leuke creaties niet alleen in ijs, maar ook in bicuit.

Kernactiviteit echter is IJS,IJS,IJS

Het luciano-ijs is geen mengeling van poedertjes met water of melk. We werken met een originele kook-samenstelling, die op een artisanale wijze wordt bereid met de modernste machines. Elke smaak die u bij ons geserveerd krijgt, is steeds vervaardigd met natuurlijke ingrediënten van de beste kwaliteit zonder toevoeging van bewaarmiddelen of kleurstoffen. En dat proef je.

We werken met een combinatie van Belgische melkproducten en een fijne selectie van de aller-nieuwste Italiaanse ijsproducten.

De kwaliteit van roomijs is te bepalen door zijn gewicht. Een liter luciano-ijs weegt +/-900gr. Dat is zoveel omdat we geen grote hoeveelheden lucht toevoegen en echte room gebruiken. U krijgt bij ons geen slierten waterijs, maar een uniek kook-product. Daarom mogen wij ons ijs met trots een artisanaal bereid roomijs noemen. Bovendien is ons ijs bekroond met de stempel "ambachtelijk product" door de bevoegde overheidsdienst.

Vandaar onze slogan 

"Luciano's SweetArt, voor het betere ijs"

Smakelijk!

jouw artisanaal ijsbereiders
Wist je dat we zo weinig als mogelijk  werken met artificiële smaakmakers? Chocolade is met callebaut gemaakt, mokka met echte koffie.,etc. Daarom proeft ons ijs altijd helemaal naar het originele product.
Wist je dat je ons ijs ook kan eten als je allergisch bent? Omdat we alles zelf maken, weten we precies welke allergenen er in het ijs zitten. Je hoeft het maar te vragen en we helpen je graag verder. 
Voor de speciale smaak-jes werken we zoveel mogelijk met de beste ijsproducten recht uit het ijshart van Europa. We kiezen altijd het originele Italiaanse ijsproduct juist omdat we innovatie zo belangrijk vinden
bottom of page